Arbeidsmobiliteit en garanties

Garanties

Welke garanties heb jij nodig?

De dienstverlening vanuit Naar Werk kenmerkt zich door een hoge snelheid, wij bewegen mee met de behoefte en de klus* wordt altijd afgemaakt. Dat betekent dat we in geval van ziekte en verlof voor vervanging zorgen. Wij werken vanuit de klus en daar zoeken we in het regionale netwerk, via de manager, de juiste ambtenaar bij. Het regionale netwerk zijn de aanwezige overheden in een regio.  

De dienstverlening is persoonlijk, omdat we kennismaken met iedere ambtenaar, we begeleiden de ambtenaar richting de kennismaking en gaan eventueel mee naar het sollicitatiegesprek. Eens in de 6 á 8 weken hebben we een evaluatiegesprek met de opdrachtgever, de ambtenaar en de uitlenende manager. 

De inlenende en uitlenende manager dienen een stage of detacheringsovereenkomst te sluiten. Wij brengen voor de bemiddeling en evaluaties een fee in rekening bij de inlenende manager. Voor de uitlenende manager is het een kosteloze dienst. 

Als directe bemiddeling via Naar Werk een te grote stap is dan zal het leer & mobiliteitstraject 'Publieke Helden' uw medewerker helpen. U bent als manager vanaf de start meteen betrokken en u draagt actief bij. U stelt uw afdeling open tijdens bezoeken van de groep, u stelt klussen beschikbaar en u gaat in gesprek met uw medewerker over de te nemen stappen. 

* Een klus is een tijdelijke opdracht voor minimaal 2 dagen tot 5 dagen per week in een andere overheidsorganisatie, naast het reguliere werk.

Sparren hoe u arbeidsmobiliteit en duurzame ontwikkeling ziet?

We zijn erg benieuwd naar hoe u arbeidsmobiliteit en duurzame ontwikkeling ziet en we denken hierin graag vrijblijvend mee en we staan altijd voor u klaar. We zijn te bereiken op 079-7470230. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook op robin@naarwerk.com of yvonne@naarwerk.com.